S T E R R E V A N B O X T E L   B O R N    2 0 0 4


O v e r S t e r r e

Koninklijk Conservatorium Amsterdam


Sterre van Boxtel wordt als 13 jarige in 2018 toegelaten tothetnationaal jong talentvan hetprestigieuze Conservatorium van Amsterdam; zij mag bij uitzonderingals klassiek zangeres naar de Sweelinck Academie. Sterre is Sopraan en krijgt les van zangpedagoge Sasja Hunnego die samen met Don Marrazzo, Sterre als bijzonder jong talent erkenttijdens een auditie. Haar vaste correpetitor is Marta Liébana. Sasja Hunnegois éénvan de meest vooraanstaande zangpedagogen in Nederland en heeft oa Maria Fiselier, Gulnara Shafigullina, Barbara Kozelj, Louise Kwongen anderen opgeleid. Sterre wordt opgeleid in Klassiek en zingt ook Cross Over en Musical in oa Latijn Duits Frans Engels Nederlands Noors Tjechisch Russisch. Sterre zit in 5 vwo van de Vrije School in het mooie kustdorp Bergen, Noord-Holland.


Muziek uit het hart


Sterre groeit op in een stiltehuis; er is geen televisie, radio of muziek in huis totdat zij 12 jaar is. Sterre zingt vanaf haar derde jaar klassiek op haar eigen manier, niet ingegeven door ouders of haar omgeving; klassieke zang en muzikaliteit komt bij Sterre écht van binnenuit en zij is bijzonder getalenteerd. Ze is 6 toen zij voor het eerst Klassiek op een autoradio hoorde en zij begint te huilen van ontroering. Ze mag naar zangles en zo begint Sterre op 7 jarige leeftijd met plezier speelse kinderliedjes te zingen bij sopraan Karin ten Cate. Met 8 jaar gaat Sterre naar het Oratorium kinderkoor Heiloo van Paul Waerts. Zij leert Bach en Mozart kennen. Met dit kinderkoor zingt zij 4 maal mee in de Mattheus Passion. Op haar 9e auditeert Sterre bij het Nationaal kinderkoor van Wilma ten Wolde en krijgt les in solfège, ensemble- en koorzang voor kinderen. Sterre krijgt het compliment een 'veelzijdig zangeres met een enorme drive' te zijn. Na 3 jaar stopt Sterre bij het Nationaal Kinderkoor. Zij heeft een beginnende agenda voor solo optredens oa bij Nederlandse Koren. Sterre krijgt vanaf haar 11e pianoles bij het Muziekatelier in Alkmaar, docente Angelique Schaapveld.


Ervaring


Sterre heeft als soliste in diverse (inter)nationale T.V. programma's en optredens meegedaan zoals Kerst met de Zandtovenaar, Superkids NL en Duitsland, Carlo's TV Kantine met Wendy van Dijk, Little Big Shots van Steve Harvey en producent Ellen Degenerous in Hollywood, drie maal in hetKoninklijk Concertgebouw Amsterdam via de Sweelinck Academie van het Conservatorium en via dirigenten Nan van Groeningen en Etty van der Meij, in Concertgebouw De Doelen, bij een besloten evenement voor HKH Prinses Beatrix, in het voorprogramma van Tenor Thomas Oliemans in het Muziekgebouw aan 't IJ. Sterre sprak en zong bij TEDx TALK Alkmaar in 2019, zingt als soliste bij koren en werd oa gevraagd voor een film in Amerika. In 2020 doet Sterre voor het eerst als 15 jarige mee aan het Prinses Christina Concours en ontvangt met klassieke zang een eervolle vermelding in de categorie 15 tot 21 jaar. In juni 2020 won zij de RABObank Jong Talentprijs. Naast een geldprijs wordt zij de nieuwe ambassadeur tot en met 2022 en zal zij plaatsnemen in de vakjury 2022.

"Free minds and souls will be the most wonderful musicians"